MRT 200 TS - Maraton 200 Bar Basınçlı Tetiksiz Tabancalı Soğuk Sulu Yıkama Makinası

İçerisinde Bulunan Aksesuarlar
MRT 200 TS - Maraton 200 Bar Basınçlı Tetiksiz Tabancalı Soğuk Sulu Yıkama Makinası


TEKNİK ÖZELLİKLERİ

  ÇALIŞMA BASINÇ
  
35-200 AYARLANABİLİR

  TİPİ
  
SOĞUK SULU

  DEBİ (LT/DK)
  15

  TETİK SİSTEMİ
  
 TETİKSİZ

  MOTOR GÜCÜ
  
5,5 KW / 7,5 HP

  BOYUT (EN*BOY*YÜKSEKLİK)
  
67*105*70 CM

  GELİRİM FAZ/ VOLT
  
380 /3

  AĞIRLIK
  
72 KG

Açıklama

MARATON MRT 200 TS SERİSİ
MARATON 200 BAR YÜKSEK BASINÇLI TETİKSİZ TABANCALI SOĞUK SULU YIKAMA MAKİNASI

Maraton MRT 200 TS Yıkama Makinası Nedir? 
Maraton MRT 200 TS, 200 Bar Yüksek Basınçlı Tetiksiz Tabancalı Soğuk Sulu Yıkama Makinasıdır. 
Makina alırken hangi markayı tercih ederseniz edin ilk olarak dikkat edeceğiniz unsur makinada kullanılan yüksek basınçlı su pompasının kalitesidir. Ve daha sonra makinanın içerisinde kullanılan aksamlar ve tüketici odaklı üretim şeklidir. Bunları tek tek inceleyeceğiz. 

 

Maraton Basınçlı Soğuk Yıkama Makinasında Kullandığımız Pompa 
Maraton 200 Bar Soğuk Yıkama Makinasını üretirken tercih ettiğimiz yüksek basınçlı su pompası İtalya’dan ihraç edilen Annovi Reverberi kısa tanımıyla AR İtalyan Pompa’dır. AR İtalyan pompa uluslararası tercih ve takdir edilen bir ürün olarak Türkiye’de yıkama pompaları içinde en yaygın yedek parça ağına sahip olanıdır. Ön blok birinci sınıf krom malzemeden yüksek basınçla dövme tekniğiyle imal edilmiştir. AR İtalyan Pompa firmamız tarafından 2 yıl garantilidir.
 

Makinamızın İki Aşamalı Su Arıtma Sistemi İle Üretilmesinin Önemi 
1.    Aşama
Yıkanabilir plastik tortu tutucu filtre : Suda bulunan askıda katı maddelerin oluşturduğu kirliliği giderir. Sudaki çözünmemiş askıda katı maddelerin (partiküller, kir, tortu, kum, çamur vb.) oluşturduğu kirliliği süzer. Suyun filtrasyon işlemini gerçekleştirir. Kirlendiğinde yıkanarak defalarca kullanılabilir. Yıpranırsa değiştirmeniz gerekir.
      GENEL TEKNİK ÖZELLİKLER 

  • Boy                       10 inc
  • Kalınlık                 2,5 inc
  • Malzeme yapısı    Yıkanabilir paslanmaz çelik
  • Kullanım ömrü      Deforme olana kadar
  • Süzme aralığı       60 micron

2.    Aşama 
Shell kaplı silifoz kireç önleyici filtre : Suda bulunan kireci kırarak kirecin pompadaki iç aksamlarına(keçe, sibop, seramik piston) yapışmasını engeller ve korozyonu yok eder. Filtre kabı içerisine etkin madde silifoz bittiğinde defalarca doldurulup kullanılabilir.
         GENEL TEKNİK ÖZELLİLER 

  • Filtre boyu                           250 mm
  • Filtre çapı                            73 mm
  • Filtre kabı                            Polipropilen
  • İçerisindeki etkin madde     Silifoz(polifosfat)
  • Ortalama ömrü                    Suyunuzun sertliğine ve kullanım miktarına göre değişir
  • Bakımı                                 Yoktur. Etkin madde azaldıkça ilave edilebilir

Biz tüketicinin şebekesinden pompaya girecek olan suyun pis veya kireçli olma riskine karşı makinamızda pompaya iki aşamalı su arıtma sistemi akuple ederek ürettik. Su arıtma sisteminin önemi şebekeden pompaya giden suyun temiz ve berrak olması sağlamak.  Pompaya pis veya kireçli su devamlı giderse bir süre sonra pompanın sibopları ve bypass yatağı zarar görebilir veya aşınabilir. Bunu nereden anlarız, pompa yeterli basıncı vermez, gürültülü çalışır. Bu yüzden su arıtma sistemi pompa için önemlidir, ömrünü uzatmak için gerekli ve avantajlıdır. 

Su Debisi (Harcanılan Su) 
AR İtalyan Yüksek Basınçlı Su Pompası 1 Dakikalık çalıştırmada 15 litre ; 1 saatlik çalıştırmada 900 litre su harcayarak çalışır. Normal çeşmeden akan suyun 1 saat akması durumunda 3.5 ton su sarfiyatı oluyorken Maraton Basınçlı Soğuk Yıkama Makinası saatte 900 litre su sarfiyatı yaparak yüksek oranda tasarruf sağlamaktadır.

Motor Gücü 
Motor 5.5 Kw / 7.5 hp güç üretmektedir. Fizik Kanunu’na göre 15 x 200 / 545 = 5.5 Kw (15=Dakikada harcadığı su, 200= Basınç, 545=Kural) yani 200 bar basınçlı yıkama makinası mutlaka 5.5 Kw güç üretmelidir.
 

MARATON MRT 200 TS İçin Elektrik Voltajı Ne Olmalıdır ?
Motor gücünü 5.5 Kw üretebilmesi için 380V sanayi elektriği şarttır.Yani trifazedir. Olası bir durumda makina aktif haldeyken yani çalışıyorken işletmenizin voltaj normal değeri (380V) düşer ya da yükselirse makinanın içerisinde bulunan elektrik koruma rölesi sistemi (termik ve kondaktör) sayesinde motor elektriği kesilir. Böylece motor korunmuş olur. İşletmenizin voltajı normal değere (380V) ulaştığında makina tekrar çalışır hale gelir.

Pompa Basınç Değeri ( Su Basıncı Nereden Ayarlanır ? )
Pompa  basınç değerleri ve su basıncı pompanın üzerinde bulunan by-pass regülatör sisteminden ayarlanır. 

Manometre (Pompa Basınç Göstergesi) 
Manometre pompanın basıncını gösteren alettir. Maraton Basınçlı Soğuk Yıkama Makinalarında manometre, yine kullanıcı odaklı düşünülerek kabinin dışından görünecek şekilde üretilmiştir. Bazı makinalarda manometre pompanın üzerine bağlanarak üretiliyor. Bize göre bu durum makinaya dış etkenlerden zarar gelme riskini arttırıyor. Çünkü makina kabinsiz kullanılmamalıdır. Kabin makinanın içerisindeki tüm aksamları korumak için vardır. Manometre pompanın üzerine bağlanmışsa basıncı görebilmek için kabini sürekli çıkartmak durumunda kalacağınızdan ötürü makinanızın hasar görme riski artar.

Su giriş ve su çıkış rekorları yine kullanıcı odaklı düşünülerek kabinin dışından görünecek şekilde tasarlanmıştır. Yıkama hortumunu ve şebeke suyu hortumunu kolayca rekorlara sabitleyebilirsiniz. 

Elektrik kablolarımız ezilme riskine karşı dışı koruma filtresi ile üretilmiştir. Kablo 4.5 metredir. 

Maraton Basınçlı Soğuk Yıkama Makinası ve Su Bağlantısı Yöntemleri 
Basınçlı yıkama makinasında su miktarının önemi büyüktür. İki farklı su bağlantı yöntemi vardır.
1) Makinaya suyun şebekeden verilmesi durumudur (bizim tavsiyemiz budur). Makinaya suyun şebekeden verilmesi durumunda makina ile şebeke arasındaki hortum uzunluğu maksimum 3 metre olmalıdır ki suyun basıncı düşmesin.

2) Makinaya suyun tanktan veya kuyudan verilmesi durumudur. Makinaya suyun tanktan veya kuyudan verilmesi durumunda tankın makinadan 1 metre yukarıda olması gerekir. Bu sayede makinadan istenilen basınç elde edilir. Diğer bir husus ise makina çalışır vaziyette iken su haznesinin dolu olmasıdır. Tanktan makinaya iletilen su sürekli takip edilmeli veya tanka şamandıra bağlanmalı ki makinanızın su haznesi dolu olsun. Aksi halde makina susuz çalışır bu da makinanın pompa ve motoruna zarar verir. Makinayı susuz çalıştırmayınız.

Makinayı Kullandıktan Sonra İçerisindeki Suyu Neden Boşaltmalıyız ?
Özellikle kış aylarında makinayı kullandıktan sonra makinanızda su bırakmamalısınız. Çünkü soğuk hava şartlarından ötürü makinanın içinde kalan su donar. Makina tekrar çalıştırılmak istendiğinde içerisinde kalan donmuş suyu pompa çözemez. Bu yüzden pompadaki parçalar zarar görebilir.

Makinanın İçerisindeki Su Nasıl Boşaltılır ?
Su giriş ve su çıkış hortumları çıkartılır. Şartel yardımıyla makinanın içerisindeki su boşaltılana kadar aç-kapa yapılır. Bir başka yöntem ise su giriş yerinden kompresör yardımıyla hava basılır. Makina oda sıcaklığında (25 Derece) muhafaza edilir. 


AR İtalyan Pompanın Yağ Bakımı Nasıl Yapılmalıdır ?

Bu işlemi sırasıyla yapmak istersek şu adımlara uymamız gerekmektedir. Pompanın yağı değiştirilirken yağ seviyesini ve sıcaklığını kontrol etmelisiniz. Sıcaksa soğumasını bekleyiniz.
→  AR İtalyan pompanın üzerinde bulunan yağ çubuğunu yerinden çıkartıyoruz. Yağ kullanım için zeytinyağı kıvamında olması gerekir. Yağın ne zaman değişip ne zaman değiştirilmeyeceğini anlamak için yağ çubuğunu içerideki sıvıya batırıp çıkartarak bir peçete veya bez yardımıyla görebiliriz. Beze sildiğimiz yağ eğer zeytinyağı kıvamında değil de siyaha yakın bir renk olmuşsa yağın değişim vakti gelmiş demektir. 
 →  Bükülebilir, geri dönüşüm kutusuna atılabilecek bardak veya küçük kabı AR İtalyan pompanın alt kısmında bulunan ve yağı tahliye etmek için duran kör tıpanın altına koyuyoruz. 
→  Kör tıpayı dikkatli bir şekilde yerinden çıkartmak isteyenler pense ya da anahtar kullanabilir. 
→  Kirli yağ çıkarma işlemini yaparken elinizi ve anahtarı tıpanın çevresinde tutmakta fayda vardır. Çünkü yağ boşaltım sırasında bardak ya da kabın taşmaması ve kontrolün sizin elinizde olmasını istiyorsanız bunu yapmanız gerekmektedir. 
→  Bardaktaki yağ taşmadan kör tıpayı yerine takmalısınız ki kirli yağ yüzünden makina ve etraftaki malzemeler zarar görmesin. 
→  Pompanın içerisindeki yağ bitene kadar elinizde bulunan bardakları tekrar tekrar yenilemelisiniz. Siz de farkedeceksinizdir ki ilk koyduğunuz zamanda koyu bal rengi olan yağ, katran rengi bir siyaha dönüşmüş olacaktır.
→   Kirli yağ boşaltım işlemi bittikten sonra 20/50 dizel yağı ilave etmeye hazır oluruz. 
→  AR İtalyan pompanın üzerinde bulunan kapağı bir anahtar yardımıyla açıp yağ gözetleme yerinden gereken miktarı takip ederek yağı bükülebilir bir bardak yardımıyla dökeriz. 
→  Bu işlem de bittikten sonra kapağı bir anahtar yardımıyla sıkarak işlemi sonlandırmış oluruz. Artık pompanızı kullanabilirsiniz.

Maraton 200 Bar Basınçlı Soğuk Yıkama Makinasının Kurulumu
1.Adım: Pompanın üzerindeki yağ tapasını çıkarıp yağ çubuğunu takınız.
2.Adım: Elektrik fişini prize takınız. 
3.Adım: Makinanın içerisinden  çıkan 12 metre R2 Çift Telli yıkama hortumunu sağdaki su çıkış rekoruna bağlamalısınız. Yıkama hortumunun diğer ucuna makinanın içerisinde çıkan tetiksiz tabancayı jak otomatik rekor takımı yardımıyla kolayca takınız. 
4.Adım: Şebeke suyu hortumunuzu soldaki su giriş rekoruna bağlamalısınız. 
5.Adım: Şebeke suyunu açtıktan sonra makinanın şalterini açarak aktif hale getirebilirsiniz. 


İçerisindekiler :
•    12 metre R2 Çift Telli Kırılmaya Karşı Koruyucu Yaylı Yıkama Hortumu 
•    60 cm Tetiksiz Tabanca
•    040 numaralı Nozul  
•    Turbo Nozul
•    Shell Kaplı Kireç Önleyici Silifoz Filtre ( 750 gr )
•    Yıkanabilir Filtre 
•    20-50 Dizel Yağ ( 500 gr )
•    1/2 Jak Otomatik Rekor Takımı

Henüz yorum bulunmamaktadır.
Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Videolar
Maraton Makina